(sponsoreret indhold)

Mange mennesker går rundt og lidt småstressede. Det er en konsekvens af vores moderne samfund, at vi hele tiden går rundt og føler, at vi burde bruge mere tid på at arbejde, på at træne, på at have det perfekte hjem og på at lave mad fra bunden

. Det er ikke sundt for hverken krop eller sjæl at gå rundt med en konstant følelse af uro, fordi man i hovedet hele tiden er videre til næste aktivitet eller pligt i stedet for at være tilstede i nuet.

Der er dog håb forude, hvis du aktivt har lyst til at gøre noget ved din travle og stressede mentalitet. Du kan finde en aktivitet, som tvinger dig ned i tempo, hvor du kun fokuserer på det, du foretager dig i nuet uden at bekymre dig om i morgen og næste uge.

Blomsterbinding og zen
At binde forskellige blomster og grene i smukke buketter og anretninger er en god måde at opleve ro på. Du kan gå på kurser og lære principperne bag blomsterbinding, så du derhjemme kan stå og nørkle med at finde dit personlige udtryk. Måske finder du ud af, at du godt kan lide at holde dine buketter stringente og enkle med udelukkende hvide blomster. Det kan også være, at du elsker at binde farverige buketter med dahlia, tulipaner og roser, det må du eksperimentere dig frem til at finde ud af.

Ikke nok med at du laver noget rart og kigger på noget smukt, når du binder blomster, men det er også en god aktivitet, fordi du kan glæde andre med dine værker. Alle mennesker sætter pris på at få en flot, hjemmebundet buket, som man ved er lavet specielt til én.

Hvis du har lyst til at lære noget andet end klassisk blomsterbinding, skal du måske kaste dig over at anrette blomster efter den japanske filosofi Ikebana. Her gælder det om at arrangere blomsterne luftigt, strukturelt og minimalistisk. Modsat i Danmark hvor vi putter masser af blomster i vores vaser for at skabe opmærksomhed, går man efter det modsatte udtryk ifølge Ikebana, hvor det helst skal være så simpelt som muligt.