Det er utvivlsomt sundt at træne. Der kommer gang i blodomløbet og musklerne kommer på arbejde. Der kommer ilt og blod til hjernen, og hjernen har godt af at koncentrere sig om det fysiske, i stedet for alt det, der udelukkende foregår oppe i hovedet. Træning er godt på alle niveauer, men hvis man ønsker det fulde udbytte af sin træning, så er der ting, før og efter, som er værd at tage med. Du kan læse mere om disse ting i denne artikel. 

Man skal nemlig restituere muskler efter træningen. Faktisk kan man miste muskelmasse under træningen, så muskelmassen skal genopbygges ved restitution. Her findes der en række gode metoder, hvor musklerne kan få mulighed for at genopbygge sig selv, og muligvis endda øges, så man får flere kræfter næste gang man træner. Ved at restituere muskler giver man muskulaturen mulighed for at genopbygge sig selv. 

Et par gode tips 

Når du har trænet, så slut af med lidt bevægelse. Gå lidt rundt og stræk ud, så giftstofferne, der har hobet sig op i musklerne kan frigives. Drik godt med vand, så du får genoprettet væskebalancen. Man forbruger væske, når man træner. Vand er meget nyttigt og helt uundværligt for kroppen. Sørg også for at få noget at spise med godt med kulhydrater. Din krop har brug for brændstof efter træning. Det er i øvrigt vigtigt at få pulsen ned på det rigtige niveau efter træning. Mål din puls og se hvad der virker. 

Sov godt 

Det er vigtigt at passe sin nattesøvn. Her restituerer kroppen virkelig. En god nats søvn er noget af det vigtigste i næsten alle henseender. Søvnen spiller en stor rolle for både det fysiske helbred og for det mentale. Søvnen er en gave til menneskeheden og alle jordens levende organismer.