En stor del af det at få online succes og resultater afhænger af hvordan din hjemmeside el. webshop er placeret søgemaskiner som Google og Bing. Arbejdet med at få en bedre placering hedder SEO og en (stor) undergren til SEO-arbejdet er linkbuilding.

Med linkbuilding gjort på den rigtige måde kan du få gode resultater med dine online forretning. Der er mange måde at lave linkbuilding på og det kræver en økonomisk investering for rigtig at skabe den succes man gerne vil have. Derudover er det en langsigtet investering der måske først giver resultater om 1 måned el. 1 år.

Det er ikke alle virksomheder der har tiden til at vente så længe, men den langsigtede investering er god at gøre sig, derfor kan du starte med gratis linkbuilding og bruge budgettet på “nu og her” vækst med betalt annoncering der giver resultater med det samme.

Note: Linkbuilding kan gøres relativt billigt i dag, hvorfor du måske kan overveje at lave en mindre investering i det. Du kan få et overblik over billig linkbuilding her.

Hvordan får jeg gratis links?

Der er mange måde at lave gratis links på. De nemmeste måder er f.eks. katalog links, forum links og kommentar links, men de er ofte heller ikke så stærke.

Kort fortalt betyder det at du finde hjemmeside hvor du selv kan tilføje dine links (linkkataloger) el. sider der tillader kommentarer og debat, som fora og blogs. Det er en god måde at få en varieret linkprofil og evt. til indeksering af dit URL.

De lidt sværere og mere krævende måder er outreach, gæsteblogging og linkbytte. Her får du ofte links af højere kvalitet, men skal bruge mere tid på det. Outreach kræver at du finder hjemmesider du gerne vil have links fra og kontakter ejerne, i de fleste tilfælde vil du ikke få et gratis link. Gæsteblogging og linkbytte er som regel helt gratis når du har fundet nogle der er interesseret i det. Ulempen ved linkbytte er at du skal have noget at give tilbage, og du får kun et godt link hvis du har et godt link at tilbyde selv.

Men der findes også en anden mulighed for at kombinere nemme gratis links med gode links at OK kvalitet. Jeg har nemlig lavet Gratis Linkbuilding, hvor jeg tilbyder alle en gratis udgivelse på et af mine websites, bare du selv leverer indholdet.