I dag er der så mange forskellige måder at få kunder på, men den billigste i den lange ende er nærmest altid SEO – bedre kendt som søgemaskineoptimering. Det er et meget vagt begreb, og det kan betyde mange forskellige ting. I denne artikel kommer vi til at fokusere på off site SEO, hvor linkbuilding er en meget vigtig disciplin. Det kan dog være meget svært at komme i gang med, og derfor har vi skrevet denne her artikel, så du kan læse den og få resultater online.

Hvad er automatisk linkbuilding?

Automatisk linkbuilding er et slags abonnement, hvor du får bygget links til din hjemmeside helt automatisk. For at gøre det helt klart, så er der tale om en automatisk proces fra dit synspunkt. Udbyderen kommer til at skrive dine tekster manuelt (dette vil sige, at det er rigtige mennesker, der skriver dine artikler), udvælger domæner hvor dine artikler skal udgives og udgiver dem på de rigtige tidspunkter. Man kan måske også kalde det for managed linkbuilding, men det er ikke et begreb, vi har set anvendt på det danske marked.

Hvad koster det?

Der er mange forskellige udbydere af automatisk linkbuilding, og derfor er det lidt svært at svare på dette spørgsmål. Vi kan dog sige, at det billigere end at få et bureau til at gøre det. I princippet er det også en automatisk proces fra din synsvinkel, hvis du hyrer et bureau, men de kalder det ikke automatisk linkbuilding, og deres produkter er generelt meget dyrere.

Prisen kan afhænge af en del ting

Priserne afspejler ofte omkostningerne i forbindelse med produktionen af et bestemt produkt, og dette er nogle gange tilfældet, når det kommer til linkbuilding. Hvis teksterne bliver skrevet af mennesker, så skal disse selvfølgelig betales, og dette koster mere end automatisk genererede tekster. Derudover er domænet oftest også afgørende for prisen. Hvis du får et link fra et premium domæne, så er det selvfølgelig meget mere værd end et link fra et ubrugeligt domæne. Dette afspejler sig selvfølgelig i prisen.

Generel information

Generelt kan man sige, at linkbuilding har en positiv effekt på dine placeringer hos søgemaskinerne. Dette er dog ikke noget, man kan garantere. Derfor skal du være særlig opmærksom, hvis du bliver lovet noget meget bestemt. Det er sjældent, at det kan lade sig gøre at garantere nogle bestemte resultater.