Har du din egen virksomhed, så har du nok stødt på begrebet erhvervskonto. Dette er en konto til erhverv, som du får tilknyttet til din virksomhed, og denne er tilmed registreret i din virksomheds navn. Vi kommer lige kort ind på, hvorfor du overhovedet skal have dig sådan en konto, hvorefter vi kommer ind på, hvordan man anskaffer sig en erhvervskonto.

Hvorfor du skal have en erhvervskonto

Hvis du har et selskab, så skal du have en erhvervskonto, så du kan modtage penge fra det offentlige. Du tænker nok, at dette ikke er relevant for din virksomhed, men det er faktisk relevant for alle virksomheder. Dette skyldes, at næsten alle virksomheder skal betale moms i Danmark, og alle kommercielle virksomheder i Danmark skal betale skat her i landet. For at få penge tilbage, når man har betalt for meget, så skal man have sig sådan en konto.

Sådan får du en erhvervskonto

De fleste tror, at de kan gå ned i banken og åbne en erhvervskonto samme dag. Dette er dog langt fra tilfældet for mange virksomhedsejere i Danmark. Dette skyldes, at der er en masse regulering, som bankerne skal følge. Derfor er det ikke nemt for dem at åbne en konto for dig. Det koster også penge at få sådan en konto, så det skal du også lige være opmærksom på.

For at få en erhvervskonto bør du altså ansøge om en konto hos flere danske banker og et par udenlandske banker. Du får nemlig sjældent svar med det samme, og hvis du venter et par uger på en afvisning, så kan der godt gå lang tid, før du får dig en erhvervskonto. Dine kunder skal jo kunne betale dig på en eller anden måde, og det er svært uden en erhvervskonto.

Priserne på erhvervskonti

En erhvervskonto kan koste alt fra nul kroner til mange tusind kroner. Dette skyldes, at bankerne har forskellige omkostninger og strategier. Det er typisk de udenlandske banker, hvor du kan få en gratis konto. Hos de danske skal man typisk betale et par tusind kroner i oprettelse bare for at komme i gang. Har du også et holdingselskab, så kommer det oveni. Så gang alle gebyrer med to, og så bliver det rigtig mange penge rigtig hurtigt.

Vi bør nævne, at det er muligt at forhandle med bankerne, men det er langt fra alle, der overhovedet får bankerne til at gå i dialog med dem om en erhvervskonto.