(sponsoreret indhold)

Fars Dag er en særlig fejring af en person, der har betydet og sikkert også stadig betyder meget for dig. Det kan alligevel være enormt svært at finde den helt rette gave til fars dag, som kan give noget til eller udtrykke den særlige relation, I to har. Det kan også være, at du ikke tænker at en “materiel” gave er oplagt, men at det i stedet skal være en oplevelse, som du planlægger og sørger for, at I får ført ud i livet sammen.

Men hvordan rammer man plet i forhold til en meningsfuld udflugt eller aktivitet, som kan skabe grobund for et godt fokus på hinanden?

For det første – og første regel inden for god gavegivning – så skal du give noget, som du tænker ud rammer din fars behov og ikke blot dit eget. Til illustration: Måske elsker I begge at se sport, men du er stor fodbold-aficionado, mens din far er langt mere til OL og atletik. I dét tilfælde vil billetter til en fodboldkamp uden tvivl blive taget godt imod af din far – men det er jo mere en dag tilrettelagt efter dit temperament end hans!

Undersøg derfor aktiviteter inden for nogle interessefelter, som primært er på din fars banehalvdel. Er han glad for at fiske, så overvej fordelene ved den ro og det nærvær I kan få sammen på en fisketur – også selvom du aldrig fanger noget! Eller det kan være, at du skal overveje noget helt tredje og måske uvant, som I begge kan være åbne for at prøve: Alt lige fra en vandretur i skønne omgivelser til en mere vild oplevelsesgave , for eksempel bridgewalking på Lillebæltsbroen med vind om ørene og en flot udsigt over hav og land.

En anden god mulighed for at skabe fokus på nærværet mellem jer og på den betydning, som han har for dig, kan være at starte et projekt sammen. Du kan give ham en guide til at lave egen vin på havens frugter eller et ølbrygningssæt, så I ad den vej er sikret mange gode timers samvær. Dette er særligt godt, hvis din far er “af få ord” eller har det bedst med at have noget konkret mellem hænderne.

Er din far lidt oppe i årene eller bare en knap så “adrenalindrevet-type”, skal du selvfølgelig tænke over, om gaven ikke skal have en mere rolig karakter, der kan pirke til nysgerrigheden og føre til sjove minder. Noget nyt kan være et museumsbesøg,  for i vores lille land findes der virkelig et hav af museer med alverdens temaer – også de mere finurlige og nørdede af slagsen, for eksempel et traktormuseum eller et samler-museum om samle-fanatikeres vanvittige samleobjekter!