(sponsoreret indhold)

Når vi har travlt med vores liv, arbejde, fritidsinteresser, pligter, børn, venner, er det oftest den, der er allertættest på os, som det går ud over. Det er nemt at komme til at forsømme sit parforhold og sætte det i sidste række, når man har meget at se til. Men man kan ikke tage det som en selvfølge, at ens parforhold består gennem tykt og tyndt, hvis man ikke plejer det på samme måde, som man plejer alle mulige andre relationer.

Prioriter dit parforhold
Det kan godt være, at du har været sammen med din kæreste i noget, der føles som hundrede år. I så fald har I sikkert allerede været igennem nogle svære tider og udfordringer sammen. Men selvom jeres bånd til hinanden føles stærkt, bliver det løsere for hvert år der går, hvis ikke I taler med hinanden, ser hinanden, oplever ting sammen og inkluderer hinanden i jeres tanker, bekymringer og planer for fremtiden. Det er i de fleste tilfælde parforhold af ældre dato, der skal have lidt ekstra opmærksomhed. Men det kan også sagtens være en ny kæreste, der går rundt og føler sig ensom i relationen.

Hvis du gerne vil give lidt mere af dig selv og din tid til din kæreste eller ægtefælle, kan du starte med at kigge i din kalender. Hvornår på dagen, ugen, måneden og året passer det godt ind at planlægge kærestetid?
På daglig basis kan I love hinanden at bruge ihvertfald fem minutter på at tale rigtigt sammen. Det kan for eksempel være om morgenen eller om aftenen, når I ligger i sengen. I kan tale om løst og fast, eller alternativt lave en øvelse, som genererer glæde, fordi den gør én opmærksom på de gode ting i livet. Dette gør I ved at nævnte fem ting, som I er taknemmelige for på den pågældende dag . Det kan sagtens være små ting af lille betydning, da dette skal være hverdags-taknemmeligheder. Det kan være, at en af jer er taknemmelige for, at I skal have jeres yndlingsret til aftensmad, at I skal til træning eller at solen skinner. Ved at dele de små glæder med hinanden, bliver forbindelsen mellem jer hurtigt stærkere.

Oplev ting sammen
Selvom det har en stor virkning at deles om nogle små ting i hverdagen, så skaber det også stort sammenhold at opleve noget sammen. Gør det til en tradition, at I skiftevis arrangerer en date på fast basis. Det kan være hveranden uge, en gang om måneden eller hvert halve år, afhængigt af hvad jeres kalendre tillader. En date kan sagtens være en skovtur med medbragt picnickurv, men det kan også være en mere ekstravagant oplevelse, som koster lidt mere. Dette kan du låne penge til her.

En gang eller to om året kan I også lave en aftale om, at I skal rejse sammen. Det kan godt være sammen med andre, familie eller venner, men jeres relation får hundrede procents opmærksom i feriens længde, hvis I tager afsted alene bare jer to. Nogle gange er det meget godt at komme væk hjemmefra, hvor man ikke skal tænke på vasketøj, madpakker og sure kunder. Lav eventuelt en regel om, at I må tale om arbejde og pligter, I burde udføre derhjemme, når I er afsted. Denne pause er til for at I kan finde ind til hinanden, så jeres forhold kan klare strabadserne og den manglende tid i den travle hverdag derhjemme.

.