Der er mange gode tips til, hvordan kan spare på forbruget. Forbrug kan f.eks. dække over elektricitet, varme og vand i boligen, eller f.eks. i sommerhuset. Mange tænker måske ikke så meget over det, men man gør både miljøet en tjeneste, samt ens økonomi. Læs med her.

Hvis du elsker lange varme bade, så kan det måske være svært at skære ned på, men selv små ændringer kan have stor effekt. Man kan også med fordel anskaffe sig et brusehoved som er vandbesparende og som kan holde på det varme vand længere.

Et andet godt tip er at droppe tørretumbleren, hvis muligt, eller begrænse brugen af den. Hvis der er mulighed for at tørre tøj udendørs, kan man spare energi. Hvis man skal købe nye hvidevarer, er det også en god idé at gå efter energimærke ’A’ så vidt muligt.

Når det kommer til programvalg på enten vaskemaskine eller f.eks. opvaskemaskine, så bør man vælge ’eco’ funktionen, hvis der er en.

Spar på varmen i boligen og i sommerhuset

En god og miljøvenlig løsning til for eksempel sommerhuset, er at anskaffe sig en varmepumpe. Den er både billigere i forbrug of bedre for miljøet. Hvis der er brændeovn i huset eller i sommerhuset, kan man med fordel også varme boligen op på denne måde.

Hvis man har radiatorer, så er det en god idé at varme hele huset op, og derved tænde alle radiatorerne i huset for at opnå varmen, derefter kan man skrue mere ned. Hvis man åbner vinduerne i huset, er det også en god idé at slukke for varmen imens, at man gør det.

Hvis man gerne vil spare penge på forbruget, så gælder det om at have omtanke for, hvor meget vand man bruger, samt hvor meget man har tændt i forhold til elektricitet. Det er en god idé at slukke lyset og andre apparater når, at man ikke bruger dem.