En autostol er altafgørende for dit barns sikkerhed når du færdes i trafikken. I dag findes der et stort udvalg af forskellige autostole, og det kan derfor være svært at navigere rundt i hvilken man bør vælge. Vi har derfor samlet en guide for at hjælpe dig godt på vej i søgningen mod den bedste autostol online. 

Det er i dag et lovkrav, at alle børn under 135 cm skal sidde i autostol. Det skyldes, at mindreårige børn og i særdeleshed spædbørn er særligt udsatte i trafikken, da deres kranie og skelet endnu ikke er helt udviklet. Skulle uheldet derfor være ude, er de særligt udsatte og kan få store skader for livet. 

Find den rigtige 

Det første step i søgningen efter en autostol, er at finde den rigtige. Der findes flere forskellige modeller der er beregnet til en vis aldersgruppe, og man bør derfor sikre sig, at man vælger en autostol som er tilpasset barnets alder, vægt og højde. Dette kan man både få hjælp til online, fx på Autostol.dk, eller man kan gå fysisk ned i en butik og få hjælp fra en ekspert. 

Bedst i test 

Online er det muligt at finde forskellige sammenligninger og testresultater af diverse autostole. Hermed kan man nemt få et indblik i, hvilke autostole der klarer sig bedst på markedet og derved garanterer en høj sikkerhed for dit barn. Udover sikkerhed testes autostolene også for brugervenlighed, komfort og rengøring, hvilket alle er elementer som også spiller en betydelig rolle i valget.  

Undersøg brugeranmeldelser 

Hvis man har udset sig en særlig autostol, kan det sommetider være behjælpeligt at kigge på øvrige brugeres anmeldelser af den. Dette giver et meget realistisk indblik i hvorvidt den egentlig lever op til produktbeskrivelsen og de krav der stilles.  

Vælg en god forhandler 

Mange forhandlere tilbyder de samme modeller af autostole. Prisen men også servicegraden kan dog variere meget fra forhandler til forhandler, hvorfor man bør vælge med omhu. En ting er at man gerne vil have produktet til den billigste pris, en anden er, at det er vigtigt at der udstedes garanti hvis der skulle opstå eventuelle fejl med autostolen.