Der er mange, der har høfeber helt uden at vide det. Men hvordan ved man, at man har høfeber, og hvordan behandler man det? Det skal vi undersøge lidt nærmere her.

Hvad er høfeber?

Når det bliver forår og sommer, er der mange, der mærker symptomer på høfeber. Høfeber er som regel pollenallergi, hvor din krop og dit immunsystem reagerer på bittesmå partikler og proteinstoffer, der findes i planter og træer. Det kan være svært at undgå at blive udsat for pollen udenfor, og det kan også gøre, at man ikke kan have vinduer åbne og lignende. Derfor er det vigtigt at man får behandlet symptomer på pollenallergi.

Selv om du ikke har haft høfeber som barn, så er det sagtens noget du kan udvikle som voksen. Det er slet ikke utænkeligt at du har høfeber, det er faktisk den hyppigste kroniske sygdom vi har. Man anslår at ca. en million danskere lider af høfeber. Men hvordan ved man egentligt, at det er høfeber man lider af?

Hvilke symptomer er der på høfeber?

Problemet med høfeber er at det ligner meget på en anden meget almindelig tilstand – nemlig forkølelse. Man kan på mange måder sige, at man får forkølelsessymptomer, når man har høfeber, og derfor er det ikke nødvendigvis så nemt at vide, om det bare er en almindelig forkølelse, eller om man har høfeber.

Symptomerne på høfeber inkluderer røde og irriterede øjne, der har en tendens til at løbe i vand og kløende, løbende næse. Det er også almindeligt at nyse en hel del, når man har høfeber. Mange mærker først noget til høfeberen, når de kommer udenfor om foråret og om sommeren, og nærmest bliver akut forkølet, men det kan også forekomme langt mere snigende. Dermed er det ikke så nemt at vide, om man har høfeber, der helst skal behandles, eller bare en almindelig forkølelse, der går over af sig selv.

Hvis man har mistanke om høfeber, så er det som regel fordi forkølelsen ikke forsvinder, men man går med forkølelsessymptomer, der kommer og går over længere tid – og samtidigt med, at for eksempel tallet for græspollen er meget højt. Det kan give anledning til, at tro det er tale om høfeber. Hvis man får de samme symptomer hver maj eller juni måned, så er det som regel tale om høfeber.

Man kan få både piller, næsespray og øjendråber som effektivt behandler de irriterende symptomer på høfeber.