Der er ingen “bedste tæpperensningsmetode”, der passer til alle typer tæpper, og som adresserer alle former for snavs og pletter. Alle tæpperensningsmetoder har fordele og ulemper ved de mest populære tæpperensningsmetoder, så du bedre kan beslutte dig for det rigtige valg til dit hjem.

  • Varmtvandsekstraktion er et glimrende valg for dem med allergi eller følsomhed over for vaskemidler og shampoo. Damp dræber også bakterier, bakterier, skimmel, meldug og andre irriterende stoffer, en anden fordel for dem med følsomme bihuler! Det er dog udfordrende at fjerne alle spor af vand efter en tæppedamprensning, så tæpper er muligvis ikke klar til fodtrafik i flere timer efter rengøring.
  • Shampooing tæpper er effektive til at fjerne stædige pletter, men kræver grundig, korrekt ekstraktion. Klæbrige rester af vaskemiddel, der efterlades efter shampooing, vil fange og låse mere støv og snavs langs overfladen af tæpper, så et hjems tæpper kan se beskidte ud meget hurtigt efter shampooing.
  • Tæpperensning foretrækkes til kontorer og travle hjem med familier, der ikke kan vente på, at et tæppe tørrer! De rengøringsmidler og kemikalier, der anvendes til renseri, kan dog være noget skarpe, så korrekt ventilation er afgørende, og denne tæpperensningsmetode kan være et dårligt valg for dem, der har allergier eller åndedrætsbesvær.
  • Bonnet rengøring fjerner kun overflade snavs fra tæpper, en ulempe for gulve, der har brug for en dyb rengøring. Fordelen ved motorhjelmrensning er, at denne metode er hurtig og overkommelig. Overvej tæpperensning af motorhjelmen, hvis dine tæpper ikke er specielt beskidte eller matte ned, og hvis du har brug for let tæpperensning på et konsekvent, men alligevel overkommeligt grundlag, for at sikre, at dit hjems tæpper altid ser bedst ud.

DIY tæpperensningsfejl, der skal undgås

For at sikre, at dit hjems tæpper rengøres grundigt, men alligevel sikkert, skal du ringe til et tæpperensningsfirma i nærheden af dig! Bor du i hovedstaden kan du læse mere om tæpperens i København her.

Tæpperensningsvirksomheder har de nødvendige værktøjer og den ekspertise, der er nødvendig for at rengøre hårde pletter og indmalet snavs uden at beskadige tæppefibre. Men hvis du beslutter dig for at rengøre tæpperne i dit hjem alene, skal du bemærke nogle almindelige DIY tæpperensningsfejl for at undgå:

  • Undgå at bruge for meget tryk, når du børster eller skrubber et tæppe. At skubbe en roterende børste ind i tæppefibre kan trække disse fibre løs, så tæppet ser tyndt eller uklart ud.
  • Uddrag alle spor af shampoo, vaskemiddel, skum og tæpperengøringskemikalier grundigt. Som sagt er resterende rengøringsmidler klæbrige og fanger og låser snavs mod tæppefibre, så det er vigtigt at tage den tid, der er nødvendig for korrekt fjernelse af tæpperensningsmidler.
  • Brug ferskvand ved hver påføring af damp- eller udsugningstaven, og skynd dig ikke gennem en tæpperensning. Lad dampen trænge ind i tæppefibre, og sørg for, at du fortsætter med at fjerne snavs og rengøringsmidler, indtil vandet i tanken er klart.
  • Undgå at gå på fugtige tæpper, da dette kan knuse tæppefibrene og få tæpperne til at se flade og slidte ud.
  • Overse ikke behovet for masser af ventilation under og efter shampooing eller damprensning for at hjælpe tæpper og dens underliggende polstring med at tørre grundigt. Tilføjet ventilation reducerer risikoen for, at skimmelsvamp og meldug udvikler sig på grund af fanget fugt under dit hjems tæpper. Åbn vinduer og indbring ventilatorer og en affugter, hvis du har en, for at fjerne overskydende fugt.

Er du vant til selv at rense dine tæpper? Så del gerne dine råd med os i kommentarfeltet herunder.