For de fleste af os er internettet en integreret del af vores liv. Vi bruger det til arbejde, underholdning og socialt samvær. Men nogle gange kan tingene gå galt. Her er de fem mest almindelige internet problemer, lige fra forbindelsesproblemer til irriterende vira, og hvordan du løser dem.

Langsom forbindelseshastighed

Et af de mest almindelige problemer, som folk står over for, er langsomme forbindelseshastigheder. Der er et par måder, hvorpå du kan sætte fart på din forbindelse. For det første skal du genstarte din router eller dit modem – dette vil rydde alle cachede oplysninger, der kan sænke din forbindelse. Hvis det ikke hjælper, kan du prøve at afbryde enheder, der ikke er i brug, eller deaktivere baggrundsprogrammer på din computer, som måske bruger båndbredde unødigt. Hvis du stadig har langsomme hastigheder, skal du endelig kontakte din tjenesteudbyder for at sikre dig, at du får de hastigheder, du betaler for.

Virus og malware

Intet ødelægger en god dag som at finde ud af, at din computer er blevet inficeret af en virus eller malware! Den bedste måde at forebygge infektioner på er ved at installere antivirusprogrammer og køre regelmæssige scanninger – det hjælper med at fange eventuelle skadelige programmer, før de forårsager for stor skade. Sørg desuden for kun at downloade filer fra pålidelige kilder og undgå at klikke på mistænkelige links eller pop-ups, når du surfer på nettet.

Netværksforstyrrelser

Hvis du har problemer med at få forbindelse til visse websteder eller tjenester, kan det være netværksforstyrrelser, der er skyld heri. Netværksinterferens kan komme fra mange kilder, f.eks. radiobølger fra nærliggende WiFi-netværk og Bluetooth-enheder, trådløse telefoner, mikrobølgeovne og meget mere. Hvis du vil løse dette problem, skal du prøve at slukke for unødvendige enheder i området eller flytte dem længere væk fra din router/modem, hvis det er muligt. Hvis alt andet fejler, skal du kontakte din tjenesteudbyder for at få yderligere hjælp.

Timeouts ved forbindelsen

Hvis du oplever hyppige timeouts, når du forsøger at få adgang til visse websteder eller tjenester, er der sandsynligvis et problem med enten dit netværk eller selve webstedet. For at løse dette problem skal du fejlfinde begge sider af ligningen – start med at genstarte din router/modem (som nævnt ovenfor) og kontakt derefter direkte websteds supportteam for at få yderligere hjælp, hvis det er nødvendigt.

DNS-problemer

DNS står for Domain Name System og er ansvarlig for at oversætte webadresser til IP-adresser, så computere kan kommunikere med hinanden på tværs af netværk. Hvis DNS ikke fungerer korrekt, vil du have problemer med at få adgang til visse websteder og med at sende/modtage e-mails fra visse domæner. For at løse DNS-problemer kan du prøve at rense din DNS-cache (på Windows-maskiner) og derefter genstarte både din router/modem og din computer – dette skulle løse de fleste DNS-problemer, men hvis ikke, skal du kontakte enten din tjenesteudbyder eller webhost for at få yderligere hjælp, afhængigt af hvilken side af ligningen der forårsager problemerne (dvs. hjemmenetværk vs. server). 

Konklusion

Det kan være svært at holde trit med teknologien, men disse fem tips bør hjælpe dig med at komme hurtigt online igen, når du står over for almindelige internetproblemer! Når alt andet fejler, så husk, at en genstart af både router/modem og computer kan løse mange problemer på én gang – så glem ikke at give det et forsøg, før du tilkalder en professionel! Computerbrugere overalt skylder sig selv (og deres pengepung!) denne tjeneste en gang imellem! Held og lykke derude!