Glem alt om Fortnite og CS:GO. Playstations og X-Boxe. For noget af det hotteste netop nu er brætspil. Dermed ikke være sagt, at de har slået konsollerne ud af banen. For det er ikke helt tilfældet. Men de er et fantastisk alternativ. Og frem for alt en helt anden måde at være sammen på.

Her er der ikke noget der foregår online. Man er i stedet nødt til at være tilstede. Over for hinanden. I kampen om at vinde et af de mange spændende brætspil, der er på markedet i dag.  

Fra Ludo til fremtidens brætspil 

Brætspil er igen blevet moderne. Og det er ikke kun de klassiske brætspil som Ludo og Matador der hitter. Mange af de nyere spil har nemlig tilføjet nogle elementer eller mekanismer, som gør dem mere interessante. Ikke mindst for vor tids børn og unge. Her er der ikke altid lige spændene blot at skulle slå med terningen og rykke x antal felter frem. Og der er da også nogle der hellere vil spille online eller deltage i andre former for konkurrencer.  

Spil med vennerne på caféen 

Populariteten kan blandt andet ses på de brætspils caféer der er dukket op. Især i og omkring de større byer. Her kan man mødes med farmor til et slag UNO. Eller samles med vennerne til en lang eftermiddag med Risk. Her kan man også prøve nogle af de spil, man måske ikke lige kender, og få et nyt yndlingsbrætspil. Og der er nok at vælge imellem. For brætspil er en branche i rivende udvikling. Således omsættes der for over 250 millioner på brætspil alene. Om året. Det er dog ikke alle brætspil der er lige billige. De kan let koste op til flere hundrede kroner. Har du brug for et tilskud til dit næste spil, så kan du med fordel forsøge dig med skrab og vind i håb om at vinde lidt ekstra penge.  

Få hjælp til dit næste spil 

Er du i tvivl om hvilket spil du skal vælge? Så er er der hjælp at hente. Hvert år uddeles der nemlig en særlig pris for årets bedste af slagsen. Nemlig Guldbrikken. En uafhængig, nonprofit organisation der spiller alle årets nye spil og kårer de bedste. Det sker indenfor forskellige kategorier. Blandt andet Årets Børnespil, Årets Voksenspil og der uddeles også en specialpris til et spil, der er lidt ud over det sædvanlige. Så er du i tvivl om et godt nyt spil? Så kan det være en god rettesnor for hvad du skal vælge næste gang du trænger til at sætte alt på et bræt.